Na pocieszenie pozostało kilka tysięcy zdjęć ...
Tymczasem na targu kwiaty są juz bardzo jesienne...
... a na stole- zupa cebulowa
kilka cebul
łyżka mąki
szklanka białego wina
litr rosołu
łyżka masła
ziele angielskie, liść laurowy, gałązki tymianku, czarny pieprz w ziarnach, sól
dwie kajzerki
parmezan
kilka cebul
łyżka mąki
szklanka białego wina
litr rosołu
łyżka masła
ziele angielskie, liść laurowy, gałązki tymianku, czarny pieprz w ziarnach, sól
dwie kajzerki
parmezan
Cebulę zeszklić na maśle, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Zalać rosołem wymieszanym z winem. Dodac przyprawy- kilka ziarnek ziela, kilka pieprzu, gałązki tymianku, sól do smaku.
Gotowac na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Kajzerkę przekrojoną na pół zrumienić w piekarniku, włożyć do żaroodpornej miski.
Zalać zupą, posypać parmezanem.
Zapiekać w piekarniku jeszcze chwilę, aż ser sie rozpuści.
8 komentarzy:
O, jesienna reaktywacja:) Jakie piękne zdjęcia z podróży!
też robię bardzo podobną zupę tylko nie potrafię jej tak ładnie pokazać
Cuuudowne zdjęcia!:))
Byłaś w Toskanii?
Pozdrówki:)
Też się cieszę na zupę cebulową - nieodłączną towarzyszkę jesieni:)
Zdjęcie ze snopkami chwyciło mnie za duszę - przepiękne.
Pozdrawiam
majana, trzeci raz i intensywnie myślę nad czwartym , bo tęęęsknięęę :)
mam nadzieję ze w końcu będę tu wpadać częściej :)
O, tak , nie dziwię Ci się ,ze tęsknisz.
Ja całkiem blisko Toskanii jeżdżę, bo do Umbrii,ale oczywiście i Toskanię zwiedzamy.
Tęsknię straszliwie za Italią..
Pozdrawiam Cię serdecznie:)
vé máy bay eva giá rẻ
vé máy bay từ sài gòn đi mỹ
vé máy bay korean air
vé máy bay từ sài gòn đi mỹ
vé máy bay đi canada giá bao nhiêu
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Kien Thuc Du Lich
Prześlij komentarz