ja tam jestem zakochana w twórczości twojej i to nie tylko w ciasteczkach Bakerlady, nie wiem czy pamiętasz ,ale dawno , dawno temu były takie twoje ciasteczka czekoladowe popękane ( dwie wersje ) dziś jak szukałam czegoś innego w swoich papierach znalazłam tez te ciasteczka i zachwycałam się i ciasteczkami, i zdjęciem :)
to taka zabawa dla mnie, wiecie... ale fajna :D nie mam wykształcenia plastycznego :) jukejka, foremki zwożę skąd mogę...głównie zza granicy, ale i u nas wybór juz jest spory margot, ależ masz wykopaliska :)
sama nie wiem skąd mam puzzla - myslę ze na allegro się znajdzie albo może w supermarketach na dziale agd.. moja jest brzydka, plastikowo- buraczkowa ale swoje zadanie spełnia :) to ja idę lukrowac.. :-)
To nasza ostatnimi czasy - moich i dzieciaków- ulubiona piosenka, księżyc raz odwiedził staw. Twoje księżyce są cudne, zgadzam się to nie ciastka to dzieła sztuki, Ty kobieto czarujesz tym lukrem!!! :)
Wszystko co robisz jest fantastyczne :D Jeżeli pozwolisz mam pytanie. W jaki sposób robisz lukier, że jest taki gładki? czy to od długiego wyrabiania? Czy może jakiś specjalny przepis? Ja robiłem ostatnio do swoich pierniczków - Royal Icing, z białka i przesianego cukru pudru, ale po zastygnięciu widoczne są kryształki. Byłbym wdzięczny za odpowiedź :)
Przede wszystkim - bardzo długo ucieram lukier , żeby cukier się dobrze rozpuścił. Myslę że około 20 minut na pewno. Poza tym - ucieram go Kitchen Aidem i cokolwiek ktokolwiek by mówił- jest różnica między lukrem utartym KA a zwykłym ręcznym mikserem. I jakość cukru pudru też jest ważna- najlepszy robi Srebrna Łyżeczka, potem Kupiec, najgorszy był Diamant. W tym roku Łyżeczkę trudno kupić więc posiłkuję się Kupcem :) Mam nadzieje że pomogłam:)
Hi hi tak wręcz wykopaliskowe te moje zbiory a wiesz ,że ja z foremkami mam tak samo?Mam z całego świata .I jeszcze bardzo się do nich przywiązuje tak normalnie nienaturalnie wręcz je lubię :P
30 komentarzy:
Piękne.
Księżyce są magiczne.
Jeszcze jeden taki post i zakocham się w Tobie bez pamięci!
Czy Ty jesteś plastykiem? Przepiękne jest to jak ozdabiasz te maleństwa!
Ja juz sie zakochalam i to bardzo, bardzo dawno temu...
To nie sa ciasteczka tylko male dziela sztuki :)
ja tam jestem zakochana w twórczości twojej i to nie tylko w ciasteczkach
Bakerlady, nie wiem czy pamiętasz ,ale dawno , dawno temu były takie twoje ciasteczka czekoladowe popękane ( dwie wersje ) dziś jak szukałam czegoś innego w swoich papierach znalazłam tez te ciasteczka i zachwycałam się i ciasteczkami, i zdjęciem :)
fantastyczne!!!gdzie można kupić takie foremki?
Wspaniałe. Piękne. Jedyne w swoim rodzaju.
to taka zabawa dla mnie, wiecie... ale fajna :D
nie mam wykształcenia plastycznego :)
jukejka, foremki zwożę skąd mogę...głównie zza granicy, ale i u nas wybór juz jest spory
margot, ależ masz wykopaliska :)
Ja myśle, że to nie z foremki - to ręcznie takie cuda wychodzą :) Niesamowitości!
Zabawa? Toż to pełen profesjonalizm!! :-)
Chciałabym poznać Twój sekret nie będę ukrywać :D
Cudeńka.
po raz kolejny wywalilas mnie z kapci
w glowie mi sie nie miesci ze to ludzkie rece zrobily
Piękne jak zawsze.
Czym zrobić takie puzzle?
foremką puzzlem, albo pobawic się nożem :)
są niesamowite.
A można jeszcze pomęczyć? proszę pokazać foremkę puzzli i podpowiedzieć gdzie można ją kupić....
Kocham twoje prace ,są super magiczne:)
Magia, po prostu.
Cuda tworzysz.
Jak ja bym chciała tak umieć.
Pozdrawiam CIę:)
sama nie wiem skąd mam puzzla - myslę ze na allegro się znajdzie albo może w supermarketach na dziale agd.. moja jest brzydka, plastikowo- buraczkowa ale swoje zadanie spełnia :)
to ja idę lukrowac.. :-)
dziękuję za odpowiedź, miłej pracy i czekamy na efekty
To nasza ostatnimi czasy - moich i dzieciaków- ulubiona piosenka, księżyc raz odwiedził staw. Twoje księżyce są cudne, zgadzam się to nie ciastka to dzieła sztuki, Ty kobieto czarujesz tym lukrem!!! :)
Wszystko co robisz jest fantastyczne :D Jeżeli pozwolisz mam pytanie. W jaki sposób robisz lukier, że jest taki gładki? czy to od długiego wyrabiania? Czy może jakiś specjalny przepis? Ja robiłem ostatnio do swoich pierniczków - Royal Icing, z białka i przesianego cukru pudru, ale po zastygnięciu widoczne są kryształki. Byłbym wdzięczny za odpowiedź :)
Przede wszystkim - bardzo długo ucieram lukier , żeby cukier się dobrze rozpuścił. Myslę że około 20 minut na pewno.
Poza tym - ucieram go Kitchen Aidem i cokolwiek ktokolwiek by mówił- jest różnica między lukrem utartym KA a zwykłym ręcznym mikserem.
I jakość cukru pudru też jest ważna- najlepszy robi Srebrna Łyżeczka, potem Kupiec, najgorszy był Diamant.
W tym roku Łyżeczkę trudno kupić więc posiłkuję się Kupcem :)
Mam nadzieje że pomogłam:)
Bardzo dziękuję :D
Hi hi tak wręcz wykopaliskowe te moje zbiory
a wiesz ,że ja z foremkami mam tak samo?Mam z całego świata .I jeszcze bardzo się do nich przywiązuje tak normalnie nienaturalnie wręcz je lubię :P
mój Boże.
urocze. magiczne i czarujące.
takie prezenty płyna prosto z serca.
Foremki puzzle można kupić w sklepie Muji :)
albo tutaj:
http://skladrzeczy.pl/product-pol-476-Foremka-Puzle.html
To już nie pieczenie, tylko sztuka.
Artyzm, jestem zachwycona.
Widać, że to Twoja pasja.
Pozdrawiam, aga
Stan najwyższego zachwytu estetycznego... Szkoda, że nie istnieją cukiernicze galerie sztuki...
hãng eva
vé máy bay khứ hồi đi mỹ giá rẻ
hãng hàng không hàn quốc
đặt vé máy bay đi mỹ ở đâu
giá vé máy bay đi canada
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Ngau Hung Du Lich
Kien Thuc Du Lich
Prześlij komentarz