wtorek, 25 listopada 2008

Prawie grudzień.

Lukrowane pierniki ułożone w przezroczystym naczyniu są świetną dekoracją świąteczną.





Delikatne wzory na gładko polukrowanych piernikach najłatwiej jest zrobić za pomocą skręconego z papieru do pieczenia rożka.



Pierniki z "czeskim " wzorkiem.



Serca z gwiazdką śniegową.



Koniki na biegunach.


22 komentarze:

  1. Jakie one piękne! Majstersztyk!

    OdpowiedzUsuń
  2. Są piękne!!!!

    strasznie bym chciała aby moje wyszły podobnie...

    Przepiękne..

    OdpowiedzUsuń
  3. Mnie tam wystarczyłoby, gdyby były w połowie tak ładne...

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej, dopiero zobaczyłam, że bakerlady powróciła :)
    B. się cieszę, bo myślałam, ze to już koniec, a zawsze z niecierpliwoscią czekałam na nowe notki na Twym blogu.

    OdpowiedzUsuń
  5. Są tak cudne, że nie mogę oderwac wzroku. Niestety ja jestem całkowite beztalencie, jeżeli chodzi o dekorowanie. A u Ciebie takie cudowne wzory. Muszę się nagapic na zapas. Zazdroszczę talentu. Też bym tak chciała

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękne, cudowne dzieła sztuki:) i na pewno równie smaczne;) niop-niop

    OdpowiedzUsuń
  7. mam pytanko czym robisz te wzorki??? że są takie cieniutkie, mam zamiar dziś zrobić takie śliczności, bo kupiłam sobie zestaw 30 foremek do ciasteczek ale zastanawiam się jak zrobić takie śliczności

    OdpowiedzUsuń
  8. och gapa ze mnie :) rożek z papieru do pieczenia... trzeba spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bajeczne. Fajnie, że nastąpiła reaktywacja:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  10. Dech mi zaparło ... Piękne:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Cos pieknego! bardzo chcialabym umiec zrobic choc jednego tak pieknego pierniczka...

    OdpowiedzUsuń
  12. O nie! To jakieś cuda! :0
    Coś pięknego...

    OdpowiedzUsuń
  13. Podpisuję się pod Vespertinee, tj. Anią. Najpierw nie byłam pewna, czy ta Bakerlady to TA Bakerlady, ale jak zobaczyłam zdjęcia, już wiedziałam ;)
    A czy blog z bloxa będzie jakoś odzyskany? Pytam z pobudek egoistycznych: był tam przepis na królika w winie i ziołach, zrobiłam, był bardzo smaczny, ale przepisu nie zapisałam, no i...

    OdpowiedzUsuń
  14. Dziewczyno, jak Ty to robisz!?! Powiedzieć o nie "dzieła sztuki", to powiedzieć za mało! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. One są przepiękne! :))
    Bakerlady, wrociłaś na bloga!!! :)) Ciesze sie :D Pozdraiwam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  16. Piękne. Po czymś takim kompletnie nie mam motywacji, by sama się zabrać za dekorowanie pierników (dwie lewe ręce do dekoracji mam...)
    A domek w tym roku będzie?
    :-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Przepiękne! Niektóre wyglądają jak delikatne koronki. Zazdroszczę talentu i pewnej ręki.

    OdpowiedzUsuń
  18. domek... nie wiem :)
    ale na pewno bedą saneczki :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Piękne!!! Napatrzeć się nie mogę... Podziwiam!

    OdpowiedzUsuń
  20. Ale cuda... zakochalam se. Gratuluje talentu!

    OdpowiedzUsuń
  21. przepiękne !!! mistrzostwo! jestem pod ogromnym wrażeniem :)

    OdpowiedzUsuń