Mazurek i kajmakowo-orzechowy tort obsiadło stado cukrowych motyli.
Obrysowane na papierze do pieczenia motyle skrzydła wypełnia się za pomocą tytki lukrem z białka i cukru- pudru.
Po wyschnięciu ( 24 h) nanosi się wzorki i delikatnie odrywa skrzydła od papieru.
Układając skrzydła parami w rynience z folii aluminiowej skleja się cukrowe motyle za pomocą tego samego lukru, który służył do wykonania skrzydeł.
Po wyschnięciu ( 24 h) nanosi się wzorki i delikatnie odrywa skrzydła od papieru.
Układając skrzydła parami w rynience z folii aluminiowej skleja się cukrowe motyle za pomocą tego samego lukru, który służył do wykonania skrzydeł.
toś pojechała po bandzie jak zawsze :szczenaopada: :bra:
OdpowiedzUsuńWow. To sie nazywa rekodzielo...
OdpowiedzUsuńśliczności
OdpowiedzUsuńwesołych świat
Piękny pomysł i piękne wykonanie! Podziwiam i życzę dużo radości na Wielkanoc :)
OdpowiedzUsuńOch, prześliczne!!!
OdpowiedzUsuńWesołych Swiąt Bakerlady!:))
Piękne motylki! a jakie pracochłonne...
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt!
Zaniemówiłam....
OdpowiedzUsuńPiękne!
Wszystkiego dobrego!
Zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt !
OdpowiedzUsuńZdjecia jak zwykle zapieraja dech w piersi:) Zycze Ci i calej Twojej rodzinie wspanialych, radosnych Swiat Wielkanocnych:))
OdpowiedzUsuńNowa wielbicielka twego talentu jest pod wrażeniem - teraz muszę córeczce na urodzinowy tort takie wylepić. Ale czy podołam? na szczęście to w sierpniu - mam jeszcze trochę czasu na trening;) POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńTo po prostu małe dzieła sztuki ! Zazdroszczę talentu - naprawdę piękne słodości :)
OdpowiedzUsuńBakerlady
OdpowiedzUsuńa ja bardzo ,ale to bardzo bym prosiła tez o przepis i na tort i na mazurek
mazurek to kruche ciasto pokryte masą z ugotowanego mleka skondensowanwgo utartego z chałwą waniliową- smak jest o wiele ciekawszy niż sama słodycz mleka :)
OdpowiedzUsuńtort: masa to kostka masła 250 g, ziarenka z 2 lasek wanilii, 4 żółtka- utarte wszystko na puch + wkręcona powoli puszka ugotowanego mleka skondensowanego.
biszkopt:
8 jajek
300 g zmielonych orzechów włoskich
3 łyżki bułki tartej
3 łyżki soku z cytryny
200 g cukru
masło i tarta bułka do formy
żółtka ucieram z cukrem do białości, dodaję sok z cytryny. z białek ubijam pianę
żółtka mieszam ze zmielonymi orzechami i 3 łyzkami bułki tartej , dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam
piekę ok 50 minut w 170 st
biszkopt dobrze jest upiec 3 -4 dni wczesniej i zostawic na blacie kuchennym aby był suchszy- lepiej się kroi, a wśrodku i tak pozostaje wilgotny
blaty nasączam lekko posłodzoną , słabą herbatą z cytryną
pozdrawiam :)
Bakerlady
OdpowiedzUsuńbardzo dziękuje :) za przepisy
Uwielbiam piec torty i z pewnością sprawdzę ten przepis :). Przed rozpoczęciem jakiejkolwiek czynności związanej z wyrabianiem ciast, zawsze na początku dobieram sobie odpowiednie przyrządy. Należą do nich m.in. tortownica, forma do ciasta, a także zakupiona ostatnio na https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/sztucce/sztucce-do-serwowania-potraw poręczna łopatka do ciast. Dzięki tym oraz innym akcesoriom, przygotowanie jakichkolwiek wypieków nie stanowi dla mnie żadnego problemu.
OdpowiedzUsuńđại lý vé máy bay eva air
phòng vé máy bay đi mỹ
ve may bay korean air
tìm vé máy bay đi mỹ
vé máy bay đi canada tháng nào rẻ nhất
Nhung Chuyen Di Cuoc Doi
Ngau Hung Du Lich
Tri Thức Du Lịch